Vanhan Pitäjänmäen asuntomme keittiössä oli ne ihan tuikitavalliset valkoiset kaakelit, ja niiden välissä loisti harmaa sauma. Oi, ihanaa? Mielestäni ei, joten etsin halpaa ja helppoa ratkaisua ongelmaan. Valkoiset kaakelit on mielestäni raikas ja peruskiva väri, johon on helppo lisäillä väriä esimerkiksi tekstiileillä, mutta tuo harmaa sauma teki kaakeleista tunkkaiset. Sitten törmäsin mahtavaan, helppoon ratkaisuun: saumakynään!

Ostin siis yhden kynän, merkki Ronseal ja väri valkoinen. Näitä möi silloin ainakin K-Rauta, eikö hintakaan ihan järkyttävä ollut. Sittemmin opin että myös Biltema myy omaa merkkiä, huomattavasti halvemmalla. Siitä tosin minulla ei ole kokemusta, joten en osaa kommentoida sitä tuotetta valitettavasti lainkaan.

Aloitin pesemällä kaakelit vedellä ja miedolla astianpesuaineella. Kuivaus, ja parin tunnin kuivuminen. Sitten hommiin! Kynä on kuin tussi, ja sillä siis vain piirretään saumoja pitkin uusi maali pintaan. Aika pitkään siinä meni, ja kynän puiset päätikut (joilla maali siis levitetään, ns tussinkärki) kului puhki melko nopeasti. Kuitenkin helppo homma, vaikka aikaa saa kyllä kulumaan tähän pikkutarkkaan työhön. Yksi kerros riitti, ja oli kyllä vaivan arvoinen! Alla ennen ja jälkeen kuvat.



image.jpg

image.jpg