"Oi, mikä ihana tuoli" tokaisin kun ensimmäistä kertaa näin Kartell Louis Ghost nojatuolin. Kirkasta muovia, niin kevyen ja modernin näköinen. Ja vielä mukava istua! En kuitenkaan ostanut tuolia vanhaan asuntoomme, sillä meillä ei ollut tuolille asunnossa oikein paikkaa. Niihin aikoihin vuosia sitten Stockmannin Hulluille Päiville tuli vielä tarjoukseen juuri tuo kirkas Louis Ghost hintaan 179e, joka kyllä kovasti kutkutti shoppailijaa. Järki kädessä en kuitenkaan ostanut tuolia nurkkaan odottelemaan paikkaa avautuvaksi, mutta sittemmin olen kyllä kyttäillyt vastaavaa tarjousta, turhaan. Toisaalta, ei meillä vieläkään oikein ole tuolille paikkaa, mutta veikkaan että kiusaus olisi nyt kyllä liian suuri olla ostamatta.

Tällaisia vastaavia tuoleja löytyy myös muilta valmistajilta, mutta hintaero mielestäni aitoon sen verta pieni että itse kyllä varmaan tässä tapauksessa ostaisin aidon - ainakin hullarihintaan! Askon Igloot on vähän väliä tarjouksessa, ja parhaimmillaan olen käynyt kokeilemassa tuolia viime kuussa hintaan 99e (käsinojallinen malli, käsinojaton oli silloin 79e). Etolassa ja Askossa on myös baarijakkaramallista kirkasta tuolia, jos jollakin on semmoiseen tarvetta.

Alla koottu kollaasi nettikuvista. Hinnat koottu kuvan alle.



image.jpgimage.jpg


Asko Igloo käsinojalla 179e

Asko Igloo 169e

Etola Victoria 99e

Etola Elizabeth 99e

Kartell Victoria 227e Stockmann, 215e Vepsäläinen

Kartell Louis Ghost 254e (Stockmann)

Kartell Thalya 208e (Stockmann)

Kartell La Marie 229e (Stockmann)

IKEA Tobias 79e


HUOM! Joulukuun kanta-asiakasetuna näemmä Stockmannilla on Kartellin Louis Ghost hintaan 203e, ja taas Askolla vastaavasti Igloot -30%


Kuten kuvista näkee on tuoleilla aika paljon samanlaisuuksia. Varmasti vastaavia tuoleja on monella muullakin myynnissä, mutta toistaiseksi olen törmännyt vain näihin Suomen liikkeissä. Etolan Victoria on selkeä jäljitelmä Kartellin Thalyasta, ja taas Etolan Elizabeth kulkee selkeästi Kartellin Victorian jalanjälissä. Askon Igloot voi joku taas erehtyä luulemaan Kartellin Louis Ghostiksi ja Victoria Ghostiksi. IKEAn tuoli nyt ei edes varsinaisesti kuulu tähän samaan jäljitelmään, mutta kirkas tuoli sekin ja siksi laitoin sen mukaan. Hinnaltaan tosin sekin on melko tyyris ollakseen IKEAa, mutta tuoli itseasiassa on tosi mukava istua. Meillä on yksi kotona työtuolina. Ihanan kevyen näköinen, ja mukava istua pidempiäkin aikoja.