Kirpparit on ihan mahtavia paikkoja tehdä löytöjä niin lastenvaatteiden kuin sisustuselementtienkin suhteen. Kiertelen sekä nettikirppareita että oikeita kirppareita aina kun aika sallii. Nettikirppareiden kätevä puoli on siinä ettei kotia kauemmas tarvitse mennä etsiskelyyn, ja esimerkiksi oman lähialueesi Facebook kirpputoriryhmistä jos tekee löytöjä ei noutokaan vie aikaa kun yhdistää sen esimerkiksi iltakävelyn yhteyteen. Omia lemppareitani Vantaan ja omien kotinurkkien tienoilla on Lanttilan perhekirpputori Jumbon kupeessa Pakkalanrinteessä, ja Facebook kirppareista Kartanonkosken Perhekahvilan kirpputori ja FB Kirppis Vantaa. Alla muutamia tekemiäni kirpparilöytöjä.




Vanha puhelin. Kuulemma ihan toimivakin vielä, vaikkakin piuha on hieman nakerreltu. Meillä puhelin on kuitenkin ihan vain koristekäytössä. Tämä ihanuus oli löytöy huuto.netistä, ja hintaa tälle oli 10e. Sieltä löytyy paljon vanhoja puhelimia, kirjoituskoneita yms, joten jos hakusessa on joku vastaava esine sisustuselementiksi niin suosittelen kurkkaamaan sieltä! Kannattaa myös etsiä sellaisia jotka ei enää toimi, nämä on yleensä todella edullisia, eikä sillä ole niin väliä jos tarkoituksena on laittaa esine koristeeksi. 

image.jpg


Allaolevat metallikorit oli Lanttilan kirpparilta. Niissä säilytetään M:n kirjoja ikkunalaudalla. Täten ei tarvita kirjatukia, ja kirjat pysyvät nätisti järjestyksessä. Korit maksoivat 1,50e kappaleelta.

image.jpg


Kuvan etummainen kello on itseasiassa IKEAn löytönurkasta muutaman euron luokkaa, ei siis varsinaisesti kirpparilta. Sieltäkin kannattaa aina kurkata päivän saalis, jos sinne on muutenkin asiaa. Taaempi kello on tuparilahja ystävältä, ja kori taas löytö Tarjoustalosta. Koreja meillä on iso ja pieni, ja ne oli ostaessa tarjouksessa 10e ja 12e. Mielestäni niitä on vieläkin saatavilla, ja hinta on muistaakseni normaalistikin alle 20e.

Pienenä sivupointtina etummaisen kellon kellonaika; se on nimittäin viritetty pysyvästi 16:20 aikaan, eli meidän pikkuisen M:n syntymäaikaan.

image.jpg


Tämä palikkakalenteri on ostettu työpaikkani omalta Facebook kirpparilta, mutta vastaavia löytyy myöskin monesta pienestä sisustusliikkeestä, ehkä myöskin jopa Anttila ja Tarjoustalo saattaa myydä samantyyppisiä ratkaisuja. Päivämäärää voi muuttaa mihin tahansa vuoden päivään, mutta meillä M:n syntymäpäivä koristaa ikkunalautaa päivästä toiseen.

image.jpg


Kirjoituskone (jota on esitelty jo monesti aiemminkin) on taas löytö Lanttilan kirpparilta. Hintaa sillä oli 5e. Toimivuudesta en tiedä, mutta tämäkin on ostettu vain sisustuselementiksi eli ei tarvitsekaan olla toimiva. Kuva on 4D-ultrakuva M:stä.

image.jpg


Tässä vain murto-osa löydöistäni, mutta jätetään jotain myöhemmällekin. Pieniä ja suuria käytettyjä esineitä löytyy kirppareilta loputon määrä, ja kunhan muistaa ottaa vähän mielikuvitusta matkaan voi tehdä mitä ihmeellisimpiä löytöjä. Myös ihan käytännön huonekaluja kannattaa etsiä ensin kirppareilta, sillä monesti voi löytää juuri etsimänsä huomattavasti edukkaammin kuin kaupasta ostettuna. Mitenkäs te arvon lukijat, onko teille kantautunut jotain kierrätystavaraa vuosien saatossa?