Tässä nyt noin 5kk aikana olen voinut todeta muutaman tavaran erittäin tarpeelliseksi pienokaisen arkeen. Tässä en nyt listaa niitä ihan tavallisimpia asioita, kuten itkuhälyttimiä, leikkimattoja tai eri vaunumerkkejä, vaan meille kokeilun kautta tosi hyviksi todetut muutamat tuotteet jotka itse löydettiin vasta M:n ollessa muutaman kuukauden iässä. Näistä olisi ollut nimittäin meille ainakin hyötyä jo paljon aikaisemmin!



Ensimmäisenä vuorossa BabyBjörnin Balance sitteri. Meillä oli alkuun ihan toisenlainen sitteri joka ostettiin kaverilta käytettynä. Pienimies ei tässä toisessa sitterissä oikein pysynyt hyvässä asennossa, eikä viihtynyt siinä ollenkaan vaikka siinä olikin tärinäominaisuus ja vilkkuvia valoja sun muita hienoja toimintoja.

Balance on todellq ergonominen, ja pienokainen meni siihen jo ihan tosi pienenä. Asentoja on kolme erilaista, ja sitterin saa taitettua litteäksi säilytystä ajatellen. Siinä ei ole mitään keinutustoimintoa, ei tärinäominaisuutta eikä vilkkuvia valoja, vaan sitteri on hyvin simppeli ja manuaalitoiminen. Mutta, muotoilunsa ansiosta vauva saa kringströtts itseään tosi helposti jaloillaan, ja nyt jo reilu kuukauden ajan M on tajunnut miten näin toimitaan ja siitäkö vasta riemu on syntynyt!

Ostimme omamme käytettynä ja todettuamme ensimmäisen sitterin toimivaksi kapistukseksi niin ostimme samantien toisenkin, joka on aina autossa vierailuja varten. Meidän kotikäytössä on punamusta sitteri nallekaarella. Yhdeltä puolelta kangas on siis kaksivärinen, ja toiselta puolelta yksivärisesti täysin musta. Pestävät, ja tosi kestävät päälliset. Meidän mallit on vanhempaa Balancea, ja nykyään näkyisi olevan myynnissä vain uudempaa Balance Softia. Olen käynyt hipelöimässä sitä lastentarvikeliikkeissä ja onhan se hieman softimpi, mutta pystyn kyllä koko sydämestäni suosittelemaan myös vanhempaa Balancea. Itse en usko että meidän käytössä olisi juurikaan huomannut eroa uudemman ja vanhemman mallin välillä. Sitteriinhän saa myös lelukaaria, ja meillä ainakin on nallet ollut tosi kovassa käytössä siitä asti kun M tajusi miten käsiä käytetään.​ Mummolassa odottelee joululahjaksi myös BabyBjörnin toinen lelukaarimalli vierassitteriimme, siitä sitten joulun jälkeen enemmän asiaa.

image_view.php.jpg


Toisena asiana suosittelen aivan ehdottomasti vastasyntyneen kylvetystukea! Meillä kylvettiin ekat kylvyt niin että iskä piti poikaa ja äiti pesi, mutta pian tajusimme hankkia tuen ja sillä kylvetys onnistuu hienosti myös yksin. Vielä nyt noin 5kk vanhana se on ihan ehdoton vaikka kohta se kyllä jää varmaan pieneksi kun M on jo reilu 8kg ja 68cm pitkä. Toisaalta M istuu varmaan jo pian jolloin se muutenkin jäisi turhaksi. Tukikin on meille tullut käytettynä, ostin sen huuto.netistä hintaan 2e. En ole ihan varma mistä niitä saa uutena, sillä yritimme etsiä Prismasta, Tarjoustalosta ja yhdestä lastentarvikeliikkeestä. Kuitenkin suosinkin aina vauva-asioissa ostamaan hyvälaatuista käytettyä, sillä käyttöikä on hyvin lyhyt. Täten saa siis aikalailla myös omat pois kun itselle jää pieneksi. Vauvatavaraa pursuaa nettikirppareilla hyvään hintaan! Ammeena meillä on ihan perus ikean amme (joka itseasiassa ostettiin uutena, hinta ikean tapaan edullinen) ja tämä pieni kylvetystuki istuu siihen just eikä melkein. Kiinnitys tapahtuu ammeen pohjaan imukupeilla, mutta vauvan painokin tietysti pitää tuen paikallaan.

Tämä ihan oikeasti on todella hyödyllinen kapistus jokapäiväiseen toimeen! Pieneen kylpyhuoneeseen suosittelisin vielä kokoontaitettavaa Stokken Flexibathia kylvetystuella, mutta koska meillä sattuu olemaan aika reilunkokoinen kylpyhuone ja kylpyammetta pystyy hyvin säilyttämään saunanlauteiden alla niin jätimme itse investoimatta siihen. Pieneen kylppäriin kuitenkin kannattaa tutustua esimerkiksi googlettamalla "Stokke Flexibath". Jälleenmyyjiä on m.m. Stockmann.

Alla netistä lainattuja kuvia IKEAn kylpyammeesta, ja samanlaisesta kylvetystuesta kuin netistä ostamani (jonka valmistajaa en valitettavasti tiedä).


PikkuPiiaKylvetystukiLime-w250.jpglattsam-kylpyamme__0174372_PE328089_S4.j


Kolmantena vielä moottoroitu koliikkikeinu! Ostimme tämänkin käytettynä netistä, hintaa meidän kappaleella oli 50e. Uutena näitä saa noin 130e ja siitä ylöspäin. Ihan mahtava ostos meidän pojalle!

Meillä ei onneksi ole ollut koliikkia, mutta koska M on niin energinen ja vauhdikas tapaus kaikki keinot saada poika hetkeksi rauhoittumaan kokeiltiin. Sitterissä kun M viihtyy hetken rauhassa mutta sitten on jo vauhti huimaa kun vauhtia potkitaan alle, ja silloin pitäisi myös äitin olla leikkimässä pojan kanssa. Keinussa onneksi M viihtyy itsekseen pitkiäkin aikoja ja se onkin ainoa paikka missä hän on ihan rauhassa paikallaan. Loistava hankinta siis energiselle tapaukselle, jolloin poika voi vähän ladata itseään välillä kun keinun moottori hoitaa liikkumisen hänen puolestaan. ;)

Keinun selkänojaa saa säädettyä melkein täysin makuuasentoon, keskiasentoon ja istuma-asentoon. Siinä on irroitettava pöytä ja kunnon turvavyöt. Myös lelukaari on irroitettava. Äänitehosteet jotka on sisäänrakennettu tähän Gracon koneeseen on aika surkeat, eikä ne ole meillä ollut käytössä. Myös koneen kuusi eri nopeutta tuntuu melko samanlaisilta keskenään, ja välillä ikävä kyllä keinu lakkaa keinuttamasta (tuntuu olevan painopisteongelma). Onneksi kuitenkin aina kun vähän antaa lisää vauhtia manuaalisesti toimii keinu taas kuin unelma. Tämä tuntuu olevan tämän mallin melko yleinen ongelma googleteltuani asiaa. Varmista siis että vauva on keskellä keinua, eikä esimerkiksi viltti tai lelu roiku yli keinun reunan. Tarvittaessa työnnä vähän lisää vauhtia, js keinun pitäisi toimia. Patterit kannattaa tietysti myös tarkistaa jos keinu tuntuu tyssäävän täysin :)

Kuvassa noin 4,5kk vanha poikamme keinuu olohuoneessamme tyytyväisenä kirahvinsa kera.

image.jpg


Sitteri ja keinu saattaa jollekin tuntua melko samalta asialta, jos harkitsee vain toisen hankkimista. Kuitenkin toiminnoiltaan ne on niin erilaiset, että suosittelisin kyllä kokeilemaan molempia. Tietysti vauvat on yksilöitä, eikä kaikille kelpaa kaikki. Osta siis käytettynä ja myy eteenpäin, jos oma pienokainen ei tykkääkään.

Seuraava vauvapostaus voisikin olla Stokken Tripp Trapp tuolista, joka meillä vielä hieman saa odottaa istujaansa. Pikkuhiljaa alkaa treenit syöttötuolin kanssa, mutta ihan vielä ei taida M olla siihen valmis (poika syntynyt siis 9.7.2014 ollen nyt 5kk vanha). Tuoli on siis odotellut jo loppuraskaudesta saakka pöydän äärellä baby setin, pehmusteiden (kokonaiset kolme eri mallia) ja valjaiden kera, mutta vielä hetki pitää malttaa. Ihana pian saada poika ruokapöydän äärelle äitin ja iskän seuraan!

Onko teillä hyviä vauvantarvikevinkkejä, tai onko joku teistä todennut nämä tavarat itse hyödyllisiksi?